Zomerrubrieken: London Calling, kieswijzer, tv-column en meer

door vkredactieblog

Het mag dan hoog zomer zijn en ook nog eens komkommertijd, dat wil niet zeggen dat we bij Volkskrant.nl stilzitten. Integendeel. We hebben namelijk een aantal mooie dingen bedacht voor de mensen. Want daar doen we het allemaal voor. Voor wie het allemaal niet meer kan bijhouden:

Zomerzonden

Onze goedgelezen rubriek Zomerzonden is inmiddels al aan aflevering 11 toe. Martine de Jong en Paul Onkenhout verbazen zich en houden elkaar op de hoogte over vechtscheidingen, liefdesbaby’s en -vakanties, ontrouw en tragische sterfgevallen. Dee showbizz kent immers geen zomerstop.

Kieswijzer

Alle politieke partijen hebben inmiddels hun (concept)verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het vergelijken kan dus beginnen. De politieke redactie van Volkskrant.nl vergelijkt de programma’s op basis van thema’s als milieu, cultuur of de hypotheekrenteaftrek.

London Calling

Nee, dit gaat niet over muziek. Wat wel? Voor en tijdens de Olympische Spelen bellen we elke dag met sportverslaggevers John Volkers of Mark Misérus. In de eerste aflevering van de nieuwe serie London Calling merkt John Volkers op dat de Tour-overwinning van Bradley Wiggins de Britten eigenlijks niets kan schelen. Verder zullen we net als bij de Tour de France we ook tijdens de Spelen iedere dag een voorspelling geven met behulp van de  sportredactie van de krant.

TV-column

Tot slot zijn we begonnen met een tv-column. Martijn Simons geeft de komende weken op vrijdag zijn geheel persoonlijke mening over het aanbod op de vaderlandse treurbuis (dixit Gerrit Komrij). In zijn eerste column verbaast hij zich over het programma ‘We zijn er bijna’ van omroep Max.

© archieffoto anp

Laurens Verhagen – Hoofdredacteur.nl