VK.nl wordt Volkskrant.nl

door vkredactieblog

Wellicht is het u opgevallen: VK.nl is niet meer. Vanaf vandaag prijkt bovenaan uw favoriete nieuwssite ‘Volkskrant.nl’. Over het waarom kunnen we redelijk kort zijn. We denken vanuit één merk, en dat is de Volkskrant. Papier en digitaal mogen binnen de Persgroep dan wel verschillende bedrijfsonderdelen zijn, de buitenwereld heeft hier geen fluit mee te maken.

Voor de lezer gaat het erom dit ene merk op alle mogelijke platformen (papier, site, mobiel, etc) op een logische manier te presenteren op een wijze die past bij dit platform. Vanuit deze gedachte is het logisch om voortaan Volkskrant.nl te gebruiken.

Een andere, iets banalere, reden is dat VK.nl er nooit in is geslaagd een echt sterk merk te worden. Waarschijnlijk denken nog steeds heel veel mensen aan het weblog Volkomen Kut.

Is dit allemaal helemaal nieuw? Nee natuurlijk niet. Nietzsche zei het al: alles blijft zich eindeloos herhalen. Alles komt dus ooit terug. Nog niet eens heel lang geleden stond er ook Volkskrant.nl boven de site. Daarna werd wijselijk besloten dat er een groter onderscheid moest komen tussen krant en site en werd het VK.nl.

De Volkskrant-site een jaar of drie terug, toen nog wel ‘de Volkskrant’

Zelf denk ik dat krant en site op de langere termijn alleen maar dichter naar elkaar toe zullen groeien, dus ook dat is een reden afscheid te nemen van VK.

Voor de mensen die toch gehecht zijn aan VK.nl: u kunt dit gewoon blijven intypen. En waarom ook niet?

Er zijn nog wat wijzigingen doorgevoerd. We waren immers toch bezig. Zo is het chronologische overzicht van het laatste nieuws verhuisd van de header naar beneden. Verder hebben we getracht de site wat overzichtelijker te maken door heel veel rommel weg te halen. Kwestie van wieden. Zo moesten de zogenoemde ‘bakskes’ (we zijn een Belgisch bedrijf) er aan geloven. Soit.

Tot slot geven we nu de rubrieken aandacht die deze aandacht ook verdienen. Dus niet langer iets als ‘Reizen’ onder de aandacht brengen, maar wel ‘Tech&Media’. Aanpassingen in de apps volgen overigens later nog.

Hiermee zijn we er nog niet. Ondertussen werken we hard aan een écht nieuwe site. Als die er is, kan dat hele Volkskrant.nl nog wel eens heel groot worden.

VK.nl in juli 2012

Laurens Verhagen – Hoofdredacteur Volkskrant.nl

Advertenties