Nieuwe columnisten op Volkskrant.nl

door vkredactieblog

Bij Volkskrant.nl vinden we – naast uiteraard het reguliere nieuws – opinie belangrijk. We zijn dan ook uitermate blij dat we een aantal nieuwe columnisten aan ons hebben weten te binden. Onlangs is een aantal van hen al begonnen. Zo schrijft Jean Wagemans op dinsdag retoricacolumns.

Van een heel andere orde zijn de satirische stukken van De Speld. Deze vindt u op woensdag op de site. Verder zijn we gisteren begonnen met een nieuwe serie #HetDuel, waarin telkens een nieuw duo de degens kruist. Hoogleraar politieke theorie Meindert Fennema is eerder deze maand begonnen met zijn column, die iedere vrijdag verschijnt. Ook op de vrijdag is Martijn Simons vanaf deze zomer met een tv-column te bewonderen. En iets eerder begon Jan Bennink al op onregelmatige tijdstippen met zijn column.

Hiermee is de koek nog niet op. Het zelfverklaarde internetfenomeen Bert Brussen zal namelijk binnenkort op maandag starten met een column genaamd ‘Bert Brussen bespreekt’. Zoals de titel wellicht al doet vermoeden, zal Bert van alles gaan bespreken. Dat kan variëren van boeken, films, tv-programma’s tot kurkentrekkers, fijne v-hals-truien en galerie-openingen.

Op de dinsdag zal cabaretière Katinka Polderman een column gaan schrijven. Zij is momenteel nog aan het broeden op de definitieve vorm. Tot slot gaat Arjan Dasselaar op de donderdag (eens in de twee weken) een column over wetenschap schrijven. Ook dat wordt mooi. Tot slot start Jan Beuving zondag een serie – lapidaire – sportcolumns.

Alle huidige columnisten vindt u overigens in de rechterbalk op deze pagina. Als je dit allemaal zo leest, dan kan dat hele Opinie op internet nog wel eens heel groot worden.

Advertenties