Volkskrant schaamt zich diep om Egbert Myjer

door vkredactieblog

Er staat een vreselijke fout in de balk op de voorpagina van de krant van vandaag: Jochem Myjer wordt Egbert Myjer genoemd. De Volkskrant schaamt zich diep. Er zijn flessen wijn onderweg naar de auteur Onno Blom en naar de familie Myjer. Met duizenden, welgemeende, excuses.

De avondredacteur die de voorpagina heeft gemaakt, verklaart: ‘Mijn fout, Egbert is een rechter waarover ik vroeger heb geschreven. Het stomme is dat we de achternaam zelfs nog hebben verbeterd en dat minstens vier mensen (maar vermoedelijk meer dan tien) de balk hebben nagelezen, maar niemand heeft het gezien. Ik dacht gisteravond nog: ondanks de vermoeidheid van de avond ervoor gaat het nog goed Niet dus. Stom, stom, stom.’

Dan zijn er ook nog, zo blijkt op Twitter, lezers die zich afvragen waarom het woord komiek tussen aanhalingstekens staat. De verklaring daarvoor is te vinden in het interview. Jochem Myjer wil zelf liever geen cabaretier genoemd wil worden maar ‘komiek’.

En het is nog wel zo’n prachtig interview. Voor iedereen die het wil nalezen: we zetten het in de loop van de ochtend online. Met de goede naam.

Corine de Vries, managing editor, de Volkskrant

Advertenties