Meest gelezen: veel Haren. En Rost van Tonningen

door vkredactieblog

Eerst maar eens wat algemene cijfertjes over Volkskrant.nl. Deze week presenteerde STIR namelijk weer de nieuwe maandcijfers. Hierin wordt het bereik van de Nederlandse sites gemeten, waaronder uiteraard ook de nieuwssites. Op STIR is altijd de nodige kritiek. De cijfers zouden niet accuraat zijn en sterk afwijken van de door de sites zelf gebruikte statistiekenpakketten. Ander punt is dat mobiel niet wordt gemeten.

Tegelijkertijd is er simpelweg geen alternatief. Wat dat aangaat is STIR wel degelijk nuttig als de cijfers van verschillende concurrenten moeten worden vergeleken, in dit geval nieuwssites. In augustus (STIR loopt altijd een maand achter, ook zoiets) werd de top3 weer traditioneel ingenomen door Nu.nl, NOS en Telegraaf. Uw eigen Volkskrant steeg in augustus ten opzichte van juli met 6,6 procent in bereik naar 1,4 miljoen unieke bezoekers.

NOS steeg het hardst, hetgeen verklaarbaar is: het Olympische Spelen-effect. Een andere verrassende stijger was Trouw, dat met meer dan 20 procent steeg.

Nog meer cijfertjes: de toptien van de afgelopen week. Dat was Haren, heel veel Haren. Plus zo nog wat andere dingetjes. Komt ie:

Laurens Verhagen – Hoofdredacteur Volkskrant.nl

Advertenties