Extragratis editie digitale Volkskrant

door vkredactieblog

Dit is nou mooi voor de mensen: morgenochtend komt de Volkskrant met een aantal extra verse digitale edities van zijn krant. En ook nog eens helemaal gratis voor iedereen. Op deze manier kan de krant toch actueel zijn wat betreft de Amerikaanse verkiezingen. In België doet De Morgen hetzelfde. Bijna nog mooier: krant en online werken vanavond innig samen.

Volgens Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, is de keus voor deze extra editie een logische. De ‘eruptie van vreugde’ die hij vier jaar gelden als correspondent beleefde, ging immers hand in hand met een grote frustratie. Want: “Het is het lot van de gedrukte krant: nog altijd een superieure leeservaring, maar soms verdomde traag.”

Wie niet van traag houdt, kan uiteraard ook op Volkskrant.nl terecht. Wij verslaan vannacht live vanuit de Melkweg in Amsterdam de Amerikaanse verkiezingen. U vindt hier liveblogs, analyses en de laatste uitslagen. Maar ook Google Hangouts met kenners. Krantenredacteuren, online redacteuren en correspondenten zullen vanuit alle tijdszones (Van New York en Los Angeles tot Nieuw Zeeland) bijdragen leveren aan onze verslaggeving.  

Hier zullen we onder meer een peiling houden onder alle in overvloed aanwezige Amerika-deskundigen. Ook hebben we tussen 21.15 tot 03.15 elk uur een zogenoemde hangout. Onder anderen Felix Rottenberg, Philippe Remarque, Volkskrant-columnisten Paul Brill en Sheila Sitalsing, Abdelkader Benali en Max Westerman zullen voor de camera verschijnen.

Direct na de uitslag kunt u de analyse van Amerika-correspondent Arie Elshout lezen. Dit gebeurt zowel op de site als op de gratis digitale editie van de krant. Dat laatste voor een subsuperieure leeservaring.

Laurens Verhagen – Hoofdredacteur Volkskrant.nl

 

Advertenties