Volkskrant.nl zoekt buitenlandredacteur

door vkredactieblog

Voor de webredactie van de Volkskrant zijn wij op zoek naar een webredacteur met specialisatie buitenland.

Over Volkskrant.nl

Volkskrant.nl is de website van de Volkskrant. Uiteraard brengt Volkskrant.nl 24 uur per dag, 7 dagen per week het laatste nieuws. Maar wij kijken verder dan dat. Door middel van achtergronden, analyses en opinies melden wij niet alleen wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt. De lezer moet slimmer worden van onze stukken. Zo’n 4 miljoen internetters weten ons daarom elke maand te vinden.

Jouw taken

Als internetredacteur van de Volkskrant bedenk je invalshoeken, schrijf je stukken, controleer je de artikelen van je collega’s, bepaal je welke stukken waar op de site komen, en vul je stukken aan met foto’s, video’s, tweets, storify’s, etc. Als buitenlandspecialist heb je een brede interesse in alles wat er buiten de landsgrenzen gebeurt. Je schrijft net zo makkelijk over de Egyptische grondwet als over de Amerikaanse ‘fiscal cliff’. Je komt met originele invalshoeken en weet deze snel om te zetten in een kwalitatief goed en prettig leesbaar stuk. En dat meerdere keren per dag.

Als internetredacteur van de Volkskrant ben je in staat alleen verantwoordelijkheid te dragen voor de site tijdens ochtend-, avond- en weekenddiensten.

Profiel • Je hebt journalistieke ervaring en kan aantoonbaar goed schrijven en omgaan met de druk van een constante deadline • Je bent slim, leergierig, en vindt internet het mooiste en interessantste medium dat er is • Je spreekt je talen • Je hebt humor, bent vrolijk, en houdt van werken in een team

Interesse? Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michiel van der Geest, chef Volkskrant.nl (michiel.geest@persgroep.nl, 06-15880854). Aan hem kun je ook je sollicitatie + cv mailen (voor maandag 10 december) als je in aanmerking wilt komen voor een sollicitatiegesprek.

Advertenties