Nieuwe rubrieken op Volkskrant.nl

door vkredactieblog

laurens_klein4De vaste lezers hebben het al gezien: Volkskrant.nl is twee rubrieken rijker. De eerste is het voetbalblog ‘de Zestien’. De statistieken rukken op in het professionele voetbal. Er wordt verder gekeken dan alleen naar winst of verlies. Wij gaan daarbij helpen. Zo’n drie keer per week publiceren we blogs over voetbal op basis van harde data.

Onder leiding van Michiel de Hoog – oud-Volkskrantjournalist- en in samenwerking met de krant schrijven meerdere voetbalfanataci- en statistici hier aan mee. De eerste bijdrage ging over Feyenoord. Infostrada-analist Simon Gleave betoogde hier dat Feyenoord wel eens kampioen kan worden dit jaar. Voor alle duidelijkheid: dat was vóór Ajax-Feyenoord (3-0).

Een ander blog ging over de zogenoemde de Totale Schoten Ratio (TSR). Dit schijnt een van de beste statistische eenheden te zijn om de kwaliteit van ploegen te meten. Dat is het aandeel van een ploeg in het totaal aantal schoten van een wedstrijd. Wat blijkt nu? De TSR van ploegen blijkt over seizoenen vrij constant te zijn, constanter dan welke eenheid ook. De ploeg met de hoogste TSR wint niet altijd, maar wel meestal.

Goed. De sportliefhebber mag er zijn voordeel mee doen.

Een andere nieuwe rubriek is de ‘4 uur nieuwsbreak’. Hierin laten we prominenten aan het woord over het nieuws van vandaag. De eerste afleveringen waren met Wouke van Scherrenburg, Boris van der Ham en met Cécile Narinx. En vandaag met Marianne Zwagerman.

Advertenties