Nieuwe app: tien artikelen uit de krant van morgen

door vkredactieblog

laurens_kleinBij de Volkskrant zijn we het afgelopen jaar erg druk geweest met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe digitale producten. Daar is nog niets van zichtbaar, maar binnenkort gaan we los en zal het publiek de eerste uitingen van onze vernieuwingsdrift kunnen proeven.

Nog dit jaar lanceren we een zogenoemde ‘preview-app’ waarin we iedere avond tien artikelen uit de krant van de volgende dag selecteren. Dat zal uiteraard niet het laatste nieuws zijn. Nieuws wordt immers altijd gelijk online gepubliceerd.

Al eerder vertelden we over onze nieuwe site, die begin volgend jaar het licht zal zien. Het gaat om veel meer dan een nieuw jasje. Waar site en krant nu nog twee geheel aparte werelden zijn, zullen ze elkaar bij de nieuwe site ontmoeten. In de woorden van Philippe Remarque: “In feite creëren wij een nieuwe digitale krant die alle kwaliteiten heeft van de papieren krant, plus alle voordelen van het internet zoals deelbaarheid, interactie en video. Een krant ook die 24 uur per dag verandert.”

Op dit moment maken we inhoudelijk een prima site met nieuws, liveblogs en achtergronden. Maar al het moois van de krant is er niet op te zien. Dat gaat we anders doen. De tijd dat je een foto moest maken van een interessant artikel om dat te delen op Twitter of Facebook zal snel voorbij zijn.

Bij dit alles zal het nieuws altijd gratis zijn. Achtergronden, analyses en dergelijke zullen deels betaald zijn, althans voor niet-abonnees. Zij zullen toegang tot de gehele site kunnen kopen per dag, week of maand. Een dagpas gaat 89 cent kosten. Hiervoor krijgt de lezer toegang tot al het moois dat we te bieden hebben. Niet alleen nieuws en achtergronden, maar ook een uitgebreide cultuuragenda en alle recensies.

De mensen die toch de voorkeur geven aan het kopen van een los artikel, kunnen bij Blendle terecht. De Volkskrant heeft inmiddels besloten definitief mee te doen met deze digitale kiosk waarin ook andere uitgevers meedoen.

Tot slot: uiteraard nemen we ook onze mobiele app onder handen en zal er een tabletapp komen. Nog heel even geduld.

Een interview met Remarque over alle nieuwe ontwikkelingen is te zien bij Mediafacts.nl.

Preview van onze nog te lanceren nieuwsapp

Laurens Verhagen is hoofdredacteur van Volkskrant.nl

Preview van onze nog te lanceren nieuwsapp

 

Advertenties