De Volkskrant zoekt redacteuren voor de site (freelance)

door vkredactieblog

Voor de webredactie van de Volkskrant zijn wij op zoek naar freelance redacteuren voor twee dagen in de week.

Als internetredacteur van de Volkskrant bedenk je invalshoeken, schrijf je stukken en liveblogs, controleer je de artikelen van je collega’s en vul je stukken van persbureaus aan met foto’s, video’s of tweets. Je werkt op de centrale redactie in Amsterdam in teamverband, maar bent ook beschikbaar om vanuit huis ochtend-, avond- of weekenddiensten te draaien. Op deze tijdstippen ben je in staat verantwoordelijkheid te dragen voor de site.

Gezien de aard van de werkzaamheden zijn we op zoek naar bloedfanatieke generalisten. Mensen die zowel enthousiast worden van politiek gekrakeel of het laatste nieuws uit Syrië als van een privacylek, een opstappende chefdirigent of de laatste voetbalstanden. En vooral ook naar mensen die snelheid hand in hand laten gaan met zorgvuldigheid.

Profiel

Je hebt journalistieke ervaring, affiniteit met de Volkskrant, kan aantoonbaar goed schrijven en omgaan met de druk van een constante deadline. Je bent slim, leergierig, en vindt internet het mooiste en interessantste medium dat er is. Je hebt humor, bent (meestal) vrolijk, en houdt van werken in een team.

Interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michiel van der Geest, chef Volkskrant.nl (m.vandergeest@volkskrant.nl). Motivatie, cv en drie van je beste artikelen kun je mailen naar Corine de Vries, c.devries@volkskrant.nl (uiterlijk zondag 4 mei) als je in aanmerking wilt komen voor een sollicitatiegesprek.

Advertenties